RUUHONSAARET

(RUUHONLAHTI)

61°21,1' N  28°06,8' E

Merikortti no 205 (204)

YLEISARVOSANA

*****

YMPÄRISTÖ

Ruuhonsaaret sijaitseevat Lappeenrannan ja Puumalan reitin varrella jonne on helppo poiketa. Ruuhonsaarten kauniit hiekkarannat ja kirkas vesi houkuttelevat veneilijöitä uimaan ja saunomaan.

****

PALVELUT

Palveluina Ruuhonsaarista löytyy mm. sauna, grillipaikka, WC ja jätepiste.

*****

SATAMA

Ruuhonsaarten pohjoispään laguuniin on valmistunut muutama vuosi sitten pitkä, hyvä laituri johon pääsee myös suuremmilla veneillä. Laiturissa on paikan suosion takia kylkikiinnitys kielletty, mutta perä ankkuriin ja keula laituriin on toimiva systeemi. Ankkurinarua on sitten oltava riittävästi, koska laiturin vieressä on heti yli 10 metriä vettä.  Hieno hiekka rannalla kuitenkin mahdollistaa veneen huolettoman pysäköinnin myös pitkin laguunin rantoja.

****

MUUTA

Hiekkarannat ovat lapsille mieluisia paikkoja. Saaret ovat erityisesti Etelä-Saimaalla liikkuvien suosiossa. Sesonkina ja viikonloppuisin ei saarissa tarvitse tuntea oloaan yksinäiseksi. Kuitenkin saarten lukuisat ankkuripaikat tarjoavat tilaa myös sitä vaativalle. Korkean veden aikaan saarten keskelle pääsee isommallakin moottoriveneellä Honkaruhon itäpuolitse ylittämällä saaria yhdistävän kapean hiekkakönnään varovaisuutta noudattaen.

<< Takaisin >>